Bahar ve Nihal Candan Kara Para Aklama Iddiasıyla Tutuklandı

Bahar ve Nihal Candan Kara Para Aklama Iddiasıyla Tutuklandı; Nihal Candan 1995 yılında Mersin’de dünyaya geldi. İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu. İşte Benim Tarzım adlı dizide Nihal Candan rol aldı. Bir yıl sonra 2016 yılında Candan Survivor’da yer aldı.

Bahar ve Nihal Candan Kara Para Aklama Iddiasıyla Tutuklandı
Bahar ve Nihal Candan Kara Para Aklama Iddiasıyla Tutuklandı

1998 yılı Bahar Candan’ın doğum yılıdır. Candan’ın kız kardeşi Nihal. Bahar Candan şu anda hukuk fakültesinin ilk yılındadır. Bahar Candan İşte Benim Tarzım adlı reality şova katıldı. Bahar Candan’ın “Dondurma Gibisin” şarkısına klip çekildi.

İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk

Fakültesi’nde eğitimine devam eden Nihal Candan, TV8’de yayınlanan Bu Tarz Benim yarışmasıyla popüler oldu. İstanbul sosyal medya sahnesinin öne çıkan isimlerinden Nihal ve Bahar Candan, şok edici bir gelişmeyle tutuklandı. . Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı incelemenin ardından kız kardeşler gözaltına alındı. Onlara yöneltilen suçlamalar şok edici ve son derece ciddi. İki yıl boyunca (2020-2022) 79 masum kişiyi dolandırmakla ilgili önemli suçlamaların yanı sıra, bir suç örgütünün parçası olmakla ve suç faaliyeti yoluyla elde edilen parayı aklamakla suçlanıyorlar.

Bir Şey İnceleniyor

Kız kardeşlerin yanı sıra İsrafil S. isimli bir kişi de soruşturma kapsamında Kars’ta yakalanarak İstanbul’a iade edildi. Dolandırıcılık şebekesinin elebaşı olduğu iddia edilen Onur Apaydın’ın 2023 yılının mayıs ayında tutuklanması sorgu sırasında kaşları çattı.

Bahar ve Nihal Candan Kara Para Aklama Iddiasıyla Tutuklandı

Nihal Candan, bir zamanlar sadece Apaydın takma adıyla tanıdığı bir adamla arkadaş olduğunu itiraf etti. Sonunda itiraf etti ve gerçek adını öğrenmeden kendisine karşı uzaklaştırma emri çıkardığını söyledi. Candan kardeşler, sendikanın kurbanlarını cezbetmek için kullandığı lüks restoran toplantılarında bulunmalarına rağmen, dolandırıcılık ve kara para aklama faaliyetlerine karıştıklarını reddetti.

Çevrimiçi Gönderi ve Ardından Gelen İnkar

Bahar Candan, adını temize çıkarmak amacıyla, hesabına 12 milyon dolar geldiğine dair geçici bir gönderme yaptığı bir sosyal medya paylaşımına atıfta bulundu. Kasıtlı bir yazım hatası diye güldü. İfadeleri tamamlanan kardeşler ve İsrafil S., Küçükçekmece adliyesine doğru yola çıktı.

Etkileyicilerin kendilerini hukuka aykırı operasyonlardan ayırma çabaları ile karşılaştıkları suçlamalar, dolandırmakla suçlandıkları mağdurlar ve iddia edilen sendika başkanıyla olan bağlantılarının gösterdiği deliller arasında bir tutarsızlık var. Hayranları ve kamuoyu bu durumu çok yakından izliyor.
Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin gözaltına alınmasının ardından operasyonlar diğer sosyal medya yıldızlarına da sıçradı.

Lüks hayatları ve sosyal medya paylaşımlarıyla ünlenen Bahar ve Nihal Candan kardeşler Salı günü tutuklandı. Candan kardeşlerin, dolandırıcılık ve kara para aklama faaliyetleri kapsamında uyduruk “Veysel Emir” oyunuyla araçları piyasa değerinin altında fiyatla satma vaadinde bulundukları, ardından “İhalede sorun çıktı, ertelendi” iddiası öne sürüldü. ” Araçların ve üzerinde anlaşılan tutarın hiçbir zaman sağlanmadığı belirtildi.

Bahar ve Nihal Candan Kara Para Aklama Iddiasıyla Tutuklandı

Candan kardeşleri ikna eden olmadı

Savcılar tarafından yapılan sorgunun ardından tutuklama kararı alan mahkeme, kardeşler ve Hac Şafil Selam’ı derhal gözaltına aldı.

Similar Posts