Umca Damla

Umca Damla: Bir yaş ve üzeri çocuklarda (veya bebeklerde) vücut direncini artırmak ve bağışıklık sistemine destek sağlamak amacıyla kullanılan bitkisel takviyeye besin takviyesi denir. En yaygın uygulaması üst solunum yollarındaki enfeksiyonların tedavisindedir. Bu enfeksiyonların bu tedaviye olumlu yanıt verdiği bilinmektedir.

Umca Damla
Umca Damla

Umca Damla Nasıl Kullanılır?

Üst solunum yolu hastalıklarında tedavi olarak semptomları hafifletmek için kullanılan bir çözümdür. Buna ek olarak vücutta bakteri ve virüslerin büyümesini engeller, dolayısıyla vücuda verilen zararları azaltır. Sonuç olarak hastalık daha çabuk iyileşebilir.

Ayrıca soğuk algınlığı, sinüzit, öksürük, zatürre ve grip gibi üst solunum yollarını etkileyen rahatsızlıkların tedavisinde de faydalıdır. Ayrıca boğazda hastalığa bağlı iltihaplanma, rahatsızlık ve kızarıklık tedavisinde de kullanılır. Gençlerde bir hastalığın neden olduğu yorgunluk, halsizlik ve ateş gibi durumlar söz konusu olduğunda bu olumsuz özelliklerin yarattığı sorunların azaltılmasına yardımcı olur.

İlgili Anahtar KelimelerTrend Yükselme Yüzdesi
unka damla50
etanol nedir50
kara mürver50
umca damla ne kadar50
unka50
umca kaç damla içilir50
sambucol50
unca damla50
umca damla fiyatı50
umca damla yorumları50
umca 20 ml fiyat50
Umca Damla

Ne şekilde oluşuyor?

Umca solüsyonunda Afrika sardunyasından elde edilen bitkinin ekstraktı kullanılır. 93.985 mililitreye eşdeğer olan 100 gram şurup ve Pelargonium sidoides köklerinden elde edilen 0.2506 gram

Bu ürüne kurutulmuş sıvı ekstrakt (EPs® 7630) dahildir.

  • Bileşenler Yardımcı maddeler
  • Susuz potasyum, maltodekstrin, ksilitol ve gliserolün yanı sıra sitrik asit sorbat ksantan sakızı tozu Katkısız su içerir.
İçerikMiktar/Konsantrasyon
Afrika Geranium Özü (Pelargonium sidoides)Bitkiden elde edilmiştir
Şurup100 gram (93.985 ml’ye eşdeğer)
Pelargonium sidoides Kökleri0.2506 gram
Kurutulmuş Sıvı Ekstrakt (EPs® 7630)Ürüne dahil edilmiştir
Anhidrat PotasyumMevcut
MaltodekstrinMevcut
XilitolMevcut
GliserolMevcut
Sitrik AsitMevcut
SorbatMevcut
Ksantan Kauçuk TozuMevcut
Arıtılmış Suİçerir
Etanolİçerir (Makine çalıştırırken veya araç kullanırken dikkatli olun)
Umca Damla
Umca Damla

Umca’yı Nerede Bulabilirim?

Umca Damla solüsyonunun uygulamaları çocuk doktoru ya da hekimin yetişkinlere yönelik yaptığı öneriler doğrultusunda gerçekleştirilir. Ürünle birlikte gelen prospektüste, 1 yaşından küçük çocuklardan başlamak üzere günde 3 ila 10 damla arasında kullanılabildiği belirtiliyor.

Hastalık Halinde Günde üç Defa Yirmi Damla

Beş yaş ve üzeri çocuklar için günde üç kez on beş ila yirmi damla kullanın. Hastalık zamanlarında otuz damlaya kadar çıkarmak mümkündür. Yetişkinlerde kullanılması amaçlanıyorsa tavsiye edilen doz günde üç defa otuz damla, hastalık zamanlarında ise kırk damladır.

  • Hastalığın geri dönme olasılığını azaltmak için, hastalık belirtileri azaldıktan sonra UMCA kullanımına birkaç gün daha devam edilmesi önerilir. Tedavinin üç haftadan uzun sürmemesi tavsiye edilir. UMCA’nın bir yaşın altındaki çocuklarda güvenilirliği ve etkinliği konusunda yeterli bilgi bulunmadığından bu ilacın bu yaşın altındaki çocuklara uygulanması önerilmemektedir. UMCA Şurup şişesi açıldıktan sonra oda sıcaklığında saklanması halinde altı ay süreyle kullanılması mümkündür.
  • Umca Damla yemekle birlikte veya yemeksiz olarak tüketmek mümkündür. Kullanmak için verilen miktarı bir bardak suya dökmeniz yeterlidir. Şişe açıldıktan sonra oda sıcaklığında 25 derece ve daha düşük sıcaklıkta muhafaza edilmesi halinde altı ay süreyle kullanılabilir.

Umca solüsyonu, etanol içerdiğinden, makine kullanırken veya araç kullanırken dikkatli olunması önemlidir.

Umca Damla Yan Etkilerini Düşürmek

Akut bronşit gibi bir enfeksiyon mevcut olduğunda karın ağrısı, mide yanması, bulantı ve ishal gibi belirtiler görülebilir. UMCA kullanımı sıklıkla bu sorunların nedenidir.

yer alabilir. Çok nadir durumlarda diş eti veya burun delikleri kanaması meydana gelebilir. Son derece sıra dışı bir durum, UMCA’nın içerdiği kimyasallara aşırı duyarlı olan kişilerde aşırı duyarlılık reaksiyonlarının gelişmesidir. Bu reaksiyonların maddenin ilk kullanımından sonra da ortaya çıkması mümkündür. Bu reaksiyonların bazı örnekleri arasında yüz ödemi (şişlik), nefes darlığı ve kan basıncında düşüş yer alır.

Böyle bir durumda vakit kaybetmeden bir hekime başvurmak gerekir.

Umca Damla

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply